Drugi ljetni kamp za mlade iz poplavljenih područja u Bihaću

Prvi ljetni kamp za mlade iz poplavljenih područja u Bihaću
21. Avgusta 2014.
Humanitarni Open Air koncert: Bihaćki muzičari svirali za poplavljena područja
5. Novembra 2014.

Drugi ljetni kamp pod nazivom “Dijalog za budućnost” 2014 održao se u Bihaću u periodu od 18. do 23. augusta, u organizaciji Udruženja ABC. Dio predivne atmosfere koja je vladala u pomenutom kampu prenosimo Vam putem video priloga koji je za Vas pripremila ekipa ABC.TV

Upoznali smo divne mlade ljude širom Bosne i Hercegovine, druženje sa vama nam je pokazalo da je mladost ove zemlje puna ljubavi, skromna, da je druženje sa vršnjacima i normalno življenje ono što priželjkujete i vi i mi i čemu se najviše radujemo. Vi, divni, talenotvani i inteligentni mladi ljudi koji ste bili učesnici oba održana kampa možete poslužiti kao primjer mnogima, te bez ustručavanja vjerujemo da ste vi oni koji vraćaju nadu u svijetlu i pozitivnu budućnost naše zemlje.

Volimo fotografije koje imamo sa vama, sačuvale su trenutak koji je prošao, ali je zauvijek ostao u nama i našim srcima. Ovom prilikom želimo reći da vas “nadgledamo” i dalje, iz dana u dan pokušavamo pratiti vaše uspjehe i padove i željno promatramo u kakve ljude izrastate, a o našim zajedničkim emocijama govori i status koji je prije neki dan neko od vas napisao: „Najviše me boli kada se lijepi trenuci počnu pretvarati u uspomene”, na to se nadovezujemo – Lijepe uspomene nemaju cijenu, one se pamte cijeli život.

Nema veće slobode, od saznanja da smo se upoznali i bili dio iste skupine, prepoznali smo vrijednost uvažavanja i prijateljstva. Život je kratak, ali sjećanje na dobro proživljen život okruženim dobrim ljudima ostaje vječno.

Vjerujemo da imate vedru budućnost ispred sebe, sve nedaće neka budu škola, ostanimo pozitivni i nasmijani kao i kad smo se upoznali, živimo pošteno i ne činimo ono zbog čega druge osuđujemo. Svaki dan izvjesne osobine ćemo odbacivati, a druge stvarati. Učimo i dalje, za život!

Ušli ste u naše živote, a otišli brzo, ostavili svoje utiske u našim srcima i mi nismo više oni isti.

Vaši ABC-ovci


U nastavku pogledajte i video prilog sa prvog kampa  koji se održao u periodu od 11. do 16. augusta,također u organizaciji Udruženja ABC.

Ovaj kamp se realizovao u okviru  projekta Ujedinjenih nacija “Dijalog za budućnost: Promocija suživota i različitosti u Bosni i Hercegovini”. Projekat je razvijen na temelju zajedničke inicijative Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN), kao odgovor na potrebu stvaranja prostora za dijalog i promociju suživota u Bosni i Hercegovini i poštivanje  različitosti putem obrazovanja i kulture s naglaskom na mlade. Projekat zajednički sprovode UNESCO, UNDP i UNICEF.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *