Frendovske klupe obilježile posljednji dan manifestacije “Jesen na Gelenderima”

Drugo blobbing takmičenje obilježilo ljeto u gradu na Uni
29. Jula 2017.
Pregled: Evo kako nam je bilo ove jeseni na Gelenderima (FOTO & VIDEO)
1. Oktobra 2017.

Frendovska klupa je internacionalni humanitarni projekt osmišljen u cilju prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, poticanja inkluzije, sklapanja novih i njegovanja starih prijateljstava među djecom vrtićke i osnovnoškolske dobi.

Originalno je nastao u SAD-u, a njegov je začetnik upravo dijete. Sedmogodišnji Christian je uz pomoć roditelja, učitelja i prijatelja pokrenuo inicijativu da njihovo školsko dvorište dobije klupu prijateljstva. Radi se o oslikanoj, uređenoj i dobro pozicioniranoj klupi na koju može sjesti svako dijete koje želi naći novog prijatelja, pokrenuti novu igru ili se uključiti u druženje.

Jednostavna snaga frendovske klupe našla je svoje mjesto i u Bihaću, gdje je Udruženje ABC uz pomoć partnera, u sklopu manifestacije “Jesen na gelenderima” postavilo prve frendovske klupe u BiH. Klupe su sipmatičnim motivima oslikali učenici Umjetničke škole Bihać, a najmlađi Bišćani već od danas su u prilici da se druže na frendovskim klupama i uz to zabilježe poneku fotografiju za dugo sjećanje.

Ovo je još jedna aktivnost koja ima za cilj oživljavanje ovog kultnog parka, što je ustvari primarna svrha održavanja kompletne manifestacije “Jesen na gelenderima”.

Večeras se nastavlja kulturno-zabavni program u Gelenderima, a nastupit će neka od legendarnih imena Bihaćke muzičke scene poput Dinka Mujanovića, Muhameda Lihe, i benda Okus Meda. Uz to prisutni će moći da se opuste uz Gelenderski Twist i bace pogled u neka prošla vremena. Program počinje od 19 sati i svi ste dobro došli!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *