Okončana još jedna humanitarna akcija Bišćana sa volonterima Udruženja ABC

Bišćani obradovali na stotine svojih sugrađana
22. Oktobra 2018.
DECEMBARSKI DANI UDRUŽENJA ABC
17. Decembra 2018.

Humanitarna mjesec Udruženja ABC "Decembarski dani Udruženja ABC"

Zahvaljujući Bišćanima velikih srca uspješno je završena i druga po redu, ovog tipa, humanitarna akcija, pod nazivom „Decembarski dani udruženja ABC“, koju svakog decembra organizira pomenuto udruženje.

Kao i prošle godine i ova je humanitarna akcija imala više različitih humanitarnih ciljeva.

Tri bitna dijela ove humanitarne akcije rađena su paralelno, a to su: „Kutija iznenađenja“, „Obrok pažnje“ i „Staklena kutija“.

Prikupljeno je 200 kutija iznenađenja, a iste su darovane djeci, koja su članovi svih bihaćkih dječijih udruženja, centara, domova i zajednica

U prostorijama Muzeja AVNOJ, dramski studio „Mali princ“ izveo je dječiju predstavu za sve pomenute mališane, a Djed Mraz, glavom i bradom, podijelio je kutije iznenađenja našim najmlađim Bišćanima.

Jedan dio kutija iznenađenja dobila su i djeca koja su bila hospitalizirana u kantonalnoj bihaćkoj bolnici i to na Infektivnom odjelu, Odjelu pedijatrije i Odjelu dječije kirurgije.

Prikupljeno je i 24 paketa obroka pažnje koji su distribuirani socijalno ugroženim porodicama na koje su nam pažnju skrenuli brižni građani našeg grada.

Naselja koja smo posjetili, neka i više puta, su: Prekounje, Ozimice I, Izačić, Nova Četvrt, Vedro Polje, Žegar, Založje, Ribić, Sokolac, Ružica, Segeti, Golubić, Mali Lug i Ceravci.

Akcijom „Staklena kutija“ prikupili smo 1.170 KM i tim novcima obezbijedili 7 paleta drva za ogrjev, za 7 socijalno ugroženih porodica.

Ponovo su nas svojom velikodušnošću i zavidnoj organizaciji iznenadili i obradovali mnogi radni i školski kolektivi sa velikim brojem svojih donacija, a donacije smo primali čak i iz inozemstva.

Ovom se prilikom zahvaljujemo: Sindikatu Gradske uprave, O.Š. „Prekounje“, O.Š. „Srbljani“, Ekonomskom fakultetu, Vijeću učenika gimnazije „Bihać“, O.Š. „Harmani 1“, Katoličkom školskom centara “Ivan Pavao II“, Vijeću učenika Elektrotehničke škole, preduzeću Sanny Boy, Dječijem vrtiću „Park“ i „Ozimice I“, Staračkom domu “Vita Nostra”.

A najaveća i posebna zahvala ide svim dragim Bišćanima koji su ovogodišnje praznike nekom učinili lakšima i ljepšima – HVALA VAM!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *