Drugo blobbing takmičenje obilježilo ljeto u gradu na Uni

Pobjednici arhitektonskog konkursa preoblikovanja vodotornja u bihaćkom naselju Hatinac
14. Aprila 2017.
Frendovske klupe obilježile posljednji dan manifestacije “Jesen na Gelenderima”
30. Septembra 2017.

Na dan dolaska najveće karavane rafting čamaca u grad Bihać, Udruženje ABC, u saradnji sa Nacionalnim parkom “Una”, organizovalo je takmičenje u blobbingu, odnosno u skokovima sa bloba.

 Bilo je to prvo blobbing takmičenje u Bosni i Hercegovini, a zakazano je na dan dočeka 44. Internacionalne Una regate kako bi se obogatio sadržaj te manifestacije. Kako se Udruženje ABC, u okviru svog projekta “I Love Una“, unazad već nekoliko godina bavi unapređenjem turističke ponude grada Bihaća i kreiranjem novih sadržaja na rijeci Uni, ovo je bio još jedan korak u tom smjeru.

Besplatne prijave za takmičenje vršene su putem e-maila sedam dana ranije. Žiri koji je ocjenjivao atraktivnost skokova činile su tri pripadnice ljepšeg spola koje su odabrane slučajnim odabirom iz publike. One su nakon razigravanja odredile pobjednike koji su osvojili vrijedne nagrade sponzora, a to su: 

  1. Tata Hadi (300KM darovao im je Missnet)
  2. Demižoni (200KM darovao im je Creativ studio)
  3. Špagete (100KM darovao im je RB Junuzović)

– Jedini cilj ovog događaja bio je dobra zabava. Sve ekipe koje su uzele učešće na drugom blobbing takmičenju bile su odlične i ovom prilikom im se zahvaljujemo, kao i svima onima koji su nam na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog odličnog eventa kako bi svi zajedno iz grada na Uni odaslali jednu pozitivnu priču, rekao je predsjednik Udruženja ABC Armin Amidžić.

U momentima takmičenja, u grad su uplovili i učesnici Una regate, među kojima su osim domaćina bili i gosti iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine itd.

Nakon toga, održani su i 19. tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta na kojima je prvo mjesto zauzeo Ervin Galić.

Za dobru muziku i pozitivne vibracije prilikom samog blobbing takmičenja bili su zaduženi bihaćki DJ-i, a u večernjim satima na gradskoj otoci održan je i koncert Prljavog kazališta, tako da je Bihać taj dan bio centar zabavnih dešavanja u BiH.

Comments are closed.