I Love Una vikend: Pogledajte sva dešavanja povodom obilježavanja Dana rijeke Une!

Otvorena Mreža – Alma Hadžić i Udruženje ABC uvezuju resurse
30. Januara 2014.
Sva prikupljena pomoć dostavljena u Maglaj, Doboj, Sanski Most i Ključ
20. Maja 2014.

Kažu u bajkama: “I živjeli su sretno do kraja svog života, a slavlje je potrajalo četiri dana i o njemu je pričalo svih sedam kraljevstava!”Uskoro će se u gradu Bihaću desiti jedno takvo bajkovito slavlje posvećeno jedinoj princezi prirode u našem kraju, rijeci Uni.

U periodu od 15. do 18. maja, u četerodnevnom programu posvećenom Danu rijeke Une, moći ćete pronaći najraznovrsnija dešavanja. Ovim aktivnostima ćemo zajednički proslaviti vječnu ljepotu Une, ukazati na važnost njenog postojanja, svjesnost o očuvanju unskih blagodati, te ćemo tako poželjeti najljepše tokove našoj Jedinoj i svima onima koje je nose u srcu.

Donosimo vam raspored dešavanja i nadamo se da se vidimo tamo – pored Une …

U organizaciji programa obilježavanja Dana rijeke Une učestvuju razne organizacije, institucije i preduzeća. Kalendar dešavanja je izrađen samoincijativno od strane Udruženja ABC, a u cilju afirmacije I Love Una (Ja Volim Unu) projekta koji čuva, njeguje i promoviše potencijale rijeke Une.

U skladu sa navedenim, za Dan rijeke Une organizirat ćemo i akciju čišćenja naše ljepotice uz pomoć članova udruženja i svih ekološki osviještenih građana, koje ovi putem ujedno i pozivamo da nam se pridruže.

U organizaciji gore navedenog programa učestvuju: Javni i privatni vrtići Općine Bihać, Unski smaragdi, Sportski savez Bihać, JU Pedagoški zavod USK-a, Kulturni centar – Bihać, Nacionalni park Una, SEFF – Sisak, Udruženje ABC, BBK Daj Krug, Tavla klub Ajna…

Detaljniji program

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *