Humana strana Jeseni na gelenderima: Uručena pomoć porodici Vojić

Pregled: Evo kako nam je bilo ove jeseni na Gelenderima (FOTO & VIDEO)
1. Oktobra 2017.
Bišćani obradovali na stotine svojih sugrađana
22. Oktobra 2018.

Od 23. do 30. septembra Bišćani su uživali na manifestaciji Jesen na Gelenderima. Otrgnuti Gelendere od zaborava i povratiti značaj jednog od kultnih bihaćkih okupljališta, primarni bio je primarni cilj manifestacije koju već treću godinu zaredom, uz pomoć svojih partnera i mnogobrojnih entuzijasta, organizira Udruženje ABC iz Bihaća.

Osim bogatog kulturno-zabavnog sadržaja u Gelenderima, manifestacija je koncipirana tako da u svom programu sadrži i društveno koristan rad. Tako je prilikom prve manifestacije uređen i okrečen vanjski dio galerije “Enver Krupić” te očišćene obale rijeke Une u centru grada, dok je druge godine u bihaćkom šetalištu Aleja naslikan najveći mural i renovirano kompletno dječije igralište, a ove godine Gradu su poklonjene prve”frendovske klupe” u BiH koje su postavljene upravo u Gelenderima.

“Jako mi je drago da smo uspjeli privesti kraju ovogodišnju manifestaciju  baš onako kako smo i zamislili. Plesali smo, smijali se i zezali, te  punih osam dana imali smo priliku uživati u bogatom kulturno-umjetničkom sadržaju koji je pratio ovu manifestaciju. Drago mi je da smo barem na trenutak uspjeli građane potaknuti da dođu u Gelendere te da se prisjete nekih boljih i ljepših vremena, aludirajući posebno na one malo starije koji su zaista nekada u tim istim Gelenderima živjeli svoju mladost. Sretan sam jer smo i putem ove manifestacije uspjeli pomoći porodici Vojić sa četiri metra drva koja su neophodna za nadolazeću zimu ali i svakako nisu dovoljna, zajedno sa namirnicama. Ovim putem ujedno se zahvaljujem i prijateljima ove manifestacije Vijeću učenika JU Gimnazije “Bihać” na čelu sa Kenanom Kečanovićem koji su nesebično pomogli da se pomenuta aktivnost sprovede.” – rekao je za ABC.ba član Udruženja ABC Almir Saračević.

Međutim, manifestacija Jesen na gelenderima također sadrži i humanu stranu sve ove godine.

Naime, Udruženje ABC u suradnji sa Vijećem učenika JU Gimnazije “Bihać” u Bihaću organiziralo je prikupljanje pomoći za porodicu Vojić iz Bihaća.

“Jedan od motiva našega rada i angažmana unutar Vijeća učenika jeste solidarnost. To je jedna od onih riječi koju više trebamo upotrebljavati u interakciji sa bilo kim i bilo kada. Ovo je samo jedna u nizu  onih humanitarnih i solidarnih aktivnosti koju je pomoglo Vijeće učenika i naravno da ćemo iste nastojati podržavati i u narednom periodu. Divno je i izrazito bitno da se porodici Vojić vratio osmijeh na lice nakon ove geste. Humanost je kao okean, a mi ćemo se truditi biti što više onih kapljica vode koje će ga upotpuniti i zbog kojega će priča o humanim mladim ljudima uvijek biti aktuelna.” – za ABC.ba rekao je Kenan Kečanović, predsjednik Vijeća učenika. 

Ilda Vojić iz Bihaća je samohrana majka dvoje djece i ima dvoje djece. U teškoj je financijskoj situaciji i svaka vrsta pomoći joj je dobrodošla. Humanitarna akcija je uspješno sprovedena, te su porodici Vojić obezbijeđena četiri metra ogrijevnog drveta, zajedno sa ostalim namirnicama koje će joj moći poslužiti određeno vrijeme.

Svi oni koji žele pomoći porodici Vojić, mogu se javiti na broj telefona: 062-275-249.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *