Ovako je Udruženje ABC obilježilo Dan državnosti BiH

Snimanje spota za pjesmu “Uno moja jedina” Nene Murića
30. Oktobra 2013.
Kampanja i javna tribina: Obilježavanje Dana ljudskih prava
10. Decembra 2013.

Humanitarna akcija “Obrok pažnje” organizirana od strane ABC Udruženja je uspješno okončana zahvaljujući našim humanim sugrađanima.

Inspirisani akcijama koje su održane prošle i ove godine, volonteri Udruženja ABC su se odlučili da pokrenu još jednu humanitarnu akciju pod nazivom “Obrok pažnje”. Ista je održana u periodu od 24. do 25. novembra 2013. godine i uspješno okončana na Dan državnosti lijepe nam BiH.

Cilj akcije je bio da se prikupe i osiguraju prehrambeni i higijenski artikli i obraduju brojne socijalno ugrožene porodice na ovaj dan. Naši sugrađani su opet pokazali svoju dobru stranu, te su skromnim doprinosima omogućili da ABC Udruženje obraduje 15-tak višečlanih porodica lošeg imovinskog stanja i bez ikakvih primanja. Iste su posjećene danas i uručeni su im raznovrsni paketi koji će im, nadamo se, omogućiti da lakše prođu kroz predstojeće kroz zimske dane. Posebna pažnja posvećena je porodicama sa malom djecom.

Zadovoljstvo i zahvalnost tih porodica je nemoguće opisati, ali treba da imamo na umu svi da smo u ovih par dana učinili dobro djelo, obradovali mnoge i obezbjedili ih neophodnim prehrambenim i higijenskim artiklima za određeni period. Kako smo jako zadovoljni odazivom naših sugrađana, u planu imamo još akcija sličnog karaktera jer smo se po ko zna koji put uvjerili da imamo mnogo porodica koje su marginalizirane i kojima je pomoć doista neophodna.

“Za nas malo, a njima mnogo” je parola koja se obistinila u zadnja četiri dana. Ovim putem se od srca želimo zahvaliti svim našim dragim sugrađanima i njihovim porodicama što su se odazvali akciji i na taj način vratili osmijehe na lica mnogih. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *