Udruženje ABC u Bihaću prikupilo 65 paketa pomoći za sirijske izbjeglice

Inicijativa za postavljanje posuda za odlaganje otpada na gradska kupališta u Bihaću
2. Septembra 2015.
Manifestacija Jesen na Gelenderima: Sjećanje, mladost i život u Bihaću
7. Oktobra 2015.

Humanitarna akcija pod nazivom “Nekada mi, sada oni”, pokrenuta je od strane humanitarne organizacije Pomozi.ba, iz Sarajeva.

Njihov cilj bio je sakupiti donacije iz što više gradova i sve prevesti u Beograd, gdje se trenutno nalaze sirijske izbjeglice.

Udruženje ABC postalo je prepoznatljivo po organizaciji humanitarnih akcija, tako su se priključili i akciji, koja ima za cilj pomoći sirijskim izbjeglicama.

Ne tako davno, svi smo bili dijelom nesretne i ratne priče. Tako da ako iko, onda mi znamo, šta znači pomoći onima čiji su domovi srušeni, čije su porodice rastrgane između ovog i onog svijeta i čija su srca klonula od tuge.

Prva tura donacija već je isporučena u Beograd, a uskoro odlazi i druga.

U osam dana, koliko je trajala humanitarna akcija u Bihaću, Udruženje ABC zajedno sa uvijek humanim Bišćanima, tačnije blizu njih stotinu, prikupilo je 65 paketa donacija za sirijske izbjeglice.

Sakupljeno je blizu 200 konzervi hrane, 55 paketa pelena za djecu, 340 litara vode, 270 pašteta, 150 kutija keksa, 30 deka, 183 pakovanja hrane i kašica za djecu, a to su samo neki, od preko 40 različitih vrsta sakupljenih artikala u donaciji.

Osim pojedinaca, u akciji su učestvovali i neki kolektivi, odnosno škole, firme i mjesne zajednice, sa blizu 100 građana Bihaća, koji su imali potrebu da budu humani.

Svi koji nisu uspjeli da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji, moći će to uraditi u sklopu akcije koju organizira Crveni križ USK za izbjeglice iz Sirije, Iraka, Afganistana i afričkih zemalja, 15. i 16. septembra, od 8 do 17 sati.

Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su učestvovali na bilo koji način u ovoj akciji, u nadi da smo zajedno učinili barem malo lakšim teret koji sad nose sirijske izbjeglice. Hvala Vam još jednom!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *