Udruženje ABC: Završena humanitarna akcija “Obrok pažnje”

Humanitarni Open Air koncert: Bihaćki muzičari svirali za poplavljena područja
5. Novembra 2014.
Članovi Udruženja ABC gosti ureda rezidentnog koordinatora UN-a u BiH
24. Novembra 2014.

Udruženje ABC organiziralo je humanitarnu akciju pod nazivom “Obrok pažnje” za naše ugrožene sugrađane. Humanitarna akcija odvijala se od 7. do 9. novembra, a danas je upravo završena sa podjelom paketa socijalno ugroženim porodicama.

Na humanitarni poziv Udruženja ABC, u tri dana humanitarne akcije, odazvalo se oko 60 sugrađana. Količina prikupljenih prehrambenih i higijenskih proizvoda bila je dovoljna da se spakuje 20 paketa za socijalno ugrožene porodice.

Nakon prikupljanja, članovi Udruženja ABC vozili su pakete u nekoliko različitih pravaca, pored samog centra grada i središnjih dijelova bihaćkih naselja, posjetili su porodice na Izačiću, Vrsti, Zlopoljcu, Klokotu, Brekovici, Vedrom Polju, Orljanima i Žegaru.

“Bili bismo sretniji da nam se odazvalo više institucija ili firmi i pojedinaca kojima bi bilo lakše dati doprinos za socijalno ugrožene porodice jer uglavnom nas posjete isti građani, a neki od njih i sami jedva sastavljaju kraj sa krajem. Pozitivan primjer dala je UniCredit Banka, čiji su radnici uljučujući i samu banku zajednički prikupili značajnu donaciju, na čemu im se iskreno zahvaljujemo”, rekli su u Udruženju ABC.

Članovi Udruženja ABC žele se posebno i od srca zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli ovu humanitarnu akciju, u nadi da će sljedeća biti sa većim odazivom i novim ljudima koja će otvoriti naša vrata i srca manje sretnih.

Kratki video humanitarne akcije pogledajte u nastavku:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *