Prvi ljetni kamp za mlade iz poplavljenih područja u Bihaću

Društveno odgovorno poslovanje mora postati praksa
26. Juna 2014.
Drugi ljetni kamp za mlade iz poplavljenih područja u Bihaću
3. Septembra 2014.

Više od 350 srednjoškolaca iz deset bh. općina i gradova koji su najviše pogođeni majskim poplavama tokom mjeseca augusta učestovuju na devet ljetnih kampova koji će biti održani na rijeci Uni, u Nacionalnom parku Kozara, u Blagaju i na Jahorini.

Prvi ljetni kamp pod nazivom “Una za sve” koji se odvija u sklopu projekta  “Dijalog za budućnost” 2014 održao se u Bihaću, od 11. do 16. augusta, u organizaciji Udruženja ABC.

U nastavku pogledajte video prilog koji prikazuje jednu zanimljivu priču i divnu poruku mira, tolerancije i suživota koja je poslana iz ovog kampa.

Mladi učesnici kampa dobili su priliku da se upoznaju sa vršnjacima iz drugih gradova i krajeva, te tako nauče nešto o drugim kulturama i tradicijama i ostvare dugotrajna prijateljstva. Drugi dio kampa, sa novim učesnicima, trenutno je u toku i trajat će do 23. augusta.

Ovaj projekat je iniciran u cilju promocije suživota i različitosti u Bosni i Hercegovini. Razvijen je na temelju zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i generalnog sekretara UN-a, projekat zajednički sprovode UNESCO, UNDP i UNICEF.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *