Prvo blobbing takmičenje u BiH obilježilo ljeto u gradu na Uni

Udruženje ABC: Političko aktiviranje naša je obaveza prema gradu u kojem živimo
14. Jula 2016.
Druženje na Gelenderima u mnogima probudilo sjećanja
26. Septembra 2016.

Na dan dolaska najveće karavane rafting čamaca u grad Bihać, Udruženje ABC, u saradnji sa Nacionalnim parkom “Una”, organizovalo je takmičenje u blobbingu, odnosno u skokovima sa bloba.

Bilo je to prvo blobbing takmičenje u Bosni i Hercegovini, a zakazano je na dan dočeka 44. Internacionalne Una regate kako bi se obogatio sadržaj te manifestacije. Kako se Udruženje ABC, u okviru svog projekta “I Love Una“, unazad već nekoliko godina bavi unapređenjem turističke ponude grada Bihaća i kreiranjem novih sadržaja na rijeci Uni, ovo je bio još jedan korak u tom smjeru.

Besplatne prijave za takmičenje vršene su putem e-maila sedam dana ranije. Žiri koji je ocjenjivao atraktivnost skokova činile su tri pripadnice ljepšeg spola koje su odabrane slučajnim odabirom iz publike. One su nakon razigravanja odredile da su ekipe pod nazivima “Bracike”, “Kukuruzna krupica” i “Random”zaslužile da zauzmu prve tri pozicije, pa su te ekipe osvojile i simbolične nagrade.

– Jedini cilj ovog događaja bio je dobra zabava. Sve ekipe koje su uzele učešće na prvom blobbing takmičenju bile su odlične i ovom prilikom im se zahvaljujemo, kao i svima onima koji su nam na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog odličnog eventa kako bi svi zajedno iz grada na Uni odaslali jednu pozitivnu priču, rekao je predsjednik Udruženja ABC Edin Moranjkić.

U momentima takmičenja, u grad su uplovili i učesnici Una regate, među kojima su osim domaćina bili i gosti iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine itd.

– Ovaj događaj na neki način predstavlja spremnost za uvođenje novih ideja i trendova u smislu obgaćivanja sadržaja Una regate. Na ovogodišnjoj regati imamo više učesnika nego ranije. Dakle, imamo uzlazni trend, što govori da sa skromnijim sredstvima i puno uloženog truda vremenom možemo Unskoj regati vratiti stari sjaj, rekao je direktor Nacionalnog parka “Una” Amarildo Mulić.

Za dobru muziku i pozitivne vibracije prilikom samog blobbing takmičenja bio je zadužen DJ Mirel, a u večernjim satima na stadionu NK Jedinstvo održan je koncert Bijelog dugmeta, tako da je Bihać taj dan bio centar zabavnih dešavanja u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *