Integrisano upravljanje otpadom: Obuke nevladinih organizacija
22. Marta 2013.
Otvorena izložba literarnih radova „I Love Una“
19. Maja 2013.

Nakon obuke za trenere ispred partnerskih nevladinih organizacija, u sklopu projekta “Kampanja ukljucivanja gradjana i javnosti u proces integrisanog upravljanja otpadom”, održane 21. i 22. marta 2013. godine u hotelu “Paviljon”, jučer 27. marta 2013. u hotelu “Kostelski Buk” održana je i PR-obuka iz oblasti odnosa s javnošću .

Ova obuka poslužila je nevladinim organizacijama, općinskim organima uprave, komunalnim preduzećima da se pravilnije ophode sa javnosti i medijima, te da kroz praktične primjere na licu mjesta uvide svoje greške i prevaziđu tremu.

Kroz realizaciju projekta mediji su vrlo važan dio čitavog proces, kako bi efektivno i korektno izvještavali javnost, a nevladine organizacije direktno građane. Ovakvim se obukama nastoji podići nivo edukacije učesnika projekta, kako bi krajnji odnos koumunikacije bio pravilan i efektivan.

Svi sudionici projekta dobili su i odgovarajuće diplome, a vidljiva je bila diskusija na mnoge teme što je dovelo do novih zaključaka za daljne korake realizacije projekta.

Predavač je bila agencija Boram iz Sarajeva, te poznati bosanskohercegovački književnik i novinar Ahmet Burić, koji su sva svoja iskustva prenijeli na učesnike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *