Okončana još jedna humanitarna akcija Bišćana sa volonterima Udruženja ABC
21. Novembra 2018.
JESEN NA GELENDERIMA
17. Decembra 2018.

2012. godine i to upravo u decembarskim danima nastalo je Udruženje ABC. Od samih svojih početaka do sadašnjeg vremena ono organizira humanitarne akcije, koje su već sada poznate pod tradicionalnim nazivom „Decembarski dani Udruženja ABC“.

Svake godine, tačnije svakog decembra, organiziramo, unutar ove akcije, tri paralelne humanitarne akcije i to poznate pod sljedećim parolama:

*OBROK PAŽNJE je akcija usmjerena socijalno ugroženim porodicama. Naši građani doniraju kutiju u koju spremaju osnovne životne namirnice, tj. prehrambene, ali i higijenske artikle.

*KUTIJA IZNENAĐENJA je usmjerena djeci socijalno ugroženih porodica.

Naši najmlađi humanitarci, uz pomoć svojih roditelja, u manju kutiju pakuju slatkiše, igračake, školski pribor ili neki sitni odjevni predmet. Ukrašavaju ih na svoj način, pišu čestitke, a onda naznače da li je maštovita kutijica za dječaka ili djevojčicu.

*STAKLENA KUTIJA je doslovno takva kutija koja služi za prikupljanje novčanih sredstava i organizirana je na zahtjev građana kojima je ovaj vid donacije bio najjednostavniji.  Sredstva se također upotrijebe za socijalno ugrožene porodice, za liječenje oboljele djece ili kupovinu ogrjevnog drveta i slično.

Comments are closed.