BLOBBING TAKMIČENJE
17. Decembra 2018.

Projekat kojeg je organiziralo UdruženjeABC pod nazivom „I love Una“ ima za cilj promovisati rijetko viđene ljepote smaragdne rijeke Une.

Pod okriljem ovog projekta odvijaju se mnoge aktivnosti, kao što su takmičenja fotografija, literarna takmičenja, ali i samo prikupljane i pravljene baze od nekoliko hiljada fotografija sa unskim motivima i ne samo fotografija, nego i umjetničkih slika, kako od priznatih slikara, tako i od amaterskih.

Ovim projektom se potiču Unoljupci na slikanje, fotografisanje, pisanje i pjevanje o njoj – najljepšoj Uni. Razvijamo ljubav prema našoj rijeci, promovišemo njene ljepote, motivišemo na umjetnička stvaranja i štitimo njenu unikatnost.

Od 2012. započelo se sa takmičenjem unskih fotografa. Ova aktivnost ima tendenicju da posatne jedna od tradicionlanih aktivnosti Udruženja ABC.

Najatraktivnija je finalna faza takmičenja gdje se u Gradskoj galeriji u Bihaću dešava svečano otvorenje izložbe na kojoj možemo vidjeti najbolje fotografije sa takmičenja, te čuti proglašenje pobjednika.

Comments are closed.