Intervju – POMAK

Intervju

 • Nermin Ogrešević: U BiH vlada pesimizam i nedostaje radnih mjesta

  Stranka demokratske aktivnosti BiH (A-SDA) u desetogodišnjem postojanju očekuje najbolje rezultate na ovogodišnjim izborima koji će biti šesti izborni ciklus za ovu stranku- poručio je to predsjednik stranke Nermin Ogrešević na svečanosti u Sarajevu povodom obilježavanja deset godina od osnivanja stranke.

  Saznaj više →
 • Šuhret Fazlić: Idemo na pobjedu u Krajini

  Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ne radi reklame i ne kupuje podršku lokalnih medija u Bihaću, a ipak, od lokalnih izbora podrška javnosti prema njemu nije oslabila. To mu daje samopouzdanje za novu izbornu godinu koja je pred njim.

  Saznaj više →
 • Nermin Ogrešević: Odnos prema Krajini je loš za budućnost ove zemlje

  Ljudi iz Bosanske krajine tokom povijesti su na neki način bili prepušteni sebi. Krajišnici, iako odvojeni od centra, uvijek su davali potrebnu podršku u svim trenucima važnim i teškim za domovinu. Nisu se mnogo osvrtali ni na to što ih je centar često zaboravljao.

  Saznaj više →
 • Zlatko Hujić: Bosanski Petrovac će se izboriti za svoju šumu

  Odluka Ustavnog suda FBiH kojom je konstatovano da Zakon o šumama Unsko-sanskog kantona (USK) povređuje pravo opštine Bosanski Petrovac, te nalog Skupštini USK da u roku od šest mjeseci uskladi taj zakon, uz poštovanje i uvažavanje mišljenja, potreba i interesa opština je velika pobjeda Petrovčana, rekao je u intervjuu za “Nezavisne” Zlatko Hujić, načelnik opštine Bosanski Petrovac.
  Saznaj više →