LAŽ! PoMAK nije uputio molbu za donaciju Bajramoviću – POMAK

LAŽ! PoMAK nije uputio molbu za donaciju Bajramoviću

Period izborne kampanje je vrijeme u kojem će korisnici društvenih mreža biti suočeni s čestm plasiranjem laži, neistina i poluinformacija od strane političkih konkurenata u cilju diskreditacije političkih subjekata ili pojedinaca. Takvom načinu djelovanja uglavnom pribjagavaju stranke i kandidati koji nemaju dovoljno znanja i vizije da vode fer kampanju zasnovanu na činjenicama, niti ideju kakva suštinska rješenja da ponude građanima. Takve pojave smatramo nedostatkom političke kulture i ne želimo doprinositi takvom ozračju, nego isto mijenjati.

Pokret za Modernu i Aktivnu Krajinu svoju kampanju zasnivat će na promociji svoje kandidatske liste, onoga što činimo na terenu i rješenjima koja možemo ponuditi građanima. Ta misija za nas nema alternativu. Naše tvrdnje nećemo zasnivati na lažnim informacijama, niti na neargumentiranom balćenju drugih političkih subjeta s ciljem vlastite promocije.

Isto tako nećemo ostati slijepi i nijemi na učestale pokušaje da se lažne informacije prikažu kao istinite, nego ćemo na iste reagirati isključivo putem naše zvanične stranice, s ciljem da javnost može biti informisani šta je istina, šta je laž.

Kontraverzni poduzetnik i kandidat stranke Narod i pravda za Gradsko vijeće Bihać Halil Bajramović jučer je na svom Facebook profilu objavio fotografiju molbe za podršku našem političkom subjektu, insinuirajući da je ista upućena njemu, ali je pritom izrezao zaglavnje dopisa na kojem se ustvari vidi kome je molba stvarno upućena.

Naime, pokret PoMAK je početkom mjeseca oktobra uputio molbu na adrese preko stotinu privrednih subjekata na području grada Bihaća, da u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih strankaka u BiH, te u skladu sa vlastitim mogućnostima, podrže našu izbornu kampanju, ukoliko vjeruju u naš rad i ideju.

Među poslanim adresama nije bila nijedna od firmi privatnika Bajramovića; RAD putevi, ni RAD BH, niti Hotel Sedra, pa se pretpostavlja da je Bajramović objavio akt nekog tuđeg privrednog subjekta, iskinuvši zaglavlje dopisa.  Zbog toga ovaj pokušaj dezinformisanja javnosti ocjenjujemo kao „lažnu informaciju“.

Nema sumnje da će se ovakve i slične aktivnosti nastaviti i u narednom periodu, srazmjerno jačanju ideje PoMAK-a i sve većem povjerenju koje imamo među građanima i građankama, posebno mladima čiju perspektivu u BiH su ugrozile pojave poput ratnog profiterstva, kriminalne privatizacije, korupcije i zloupotreba.

Upravo zbog toga ostajemo posvećeni misiji našeg pokreta koji će na Lokalnim izborima prerasti u volju građana.