IZBORNI PROGRAM Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu – PoMAK – POMAK

IZBORNI PROGRAM Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu – PoMAK

Uvažavajući epidemološku situaciju, broj prisutnih bio je ograničen, uz obavezno poštivanje propisanih mjera. Izborni program PoMAKa koji je predstavljen daje jasnu strategiju i viziju budućnosti našeg Grada, te sadržava konkretne projekte od značaja za širu društvenu zajednicu, koje je nužno realizirati u cilju ostvarenja te strategije.

Pokret PoMAK Bihać vidi kao grad održivog razvoja, regionalnu turističku destinaciju, prijestolnicu kulture i centar kulturnog i sportsko-rekreativnog turizma, edukativni centar primjenljivog znanja i grad dosljedne primjene koncepta transparentne uprave.

Ukoliko dobijemo potrebnu podršku građana, u naredne četiri godine realizirat ćemo projekte koji prate tu viziju. Najveći akcenat bit će posvećen gradu Bihaću kao turističkoj destinaciji broj jedan u BiH, ulaganju u turističku infrastrukturu, a s tim u vezi realizaciju projekta jedinstvenog “Smaragdnog puta”, dalje potenciranje realizacije projekta „Aerodrom Bihać“ kao razvojne šanse cijele Krajine, nastavak razvoja poslovnih zona, izgradnju novi saobraćajnica s ciljem širenja grada i poticanja novih investicija, unapređenje komunalnih usluga, dalje unapređenje sportske infrastrukture, brigu o socijalnim kategorijama kroz neprofitno-socijalno stanovanje, te unapređenje poljoprivrede kroz ukrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta.

Smatramo da svaki ozbiljan politički subjekt koji učestvuje na Lokalnim izborima mora ponuditi dugoročnu viziju razvoja Grada. Politička kampanja u 21. vijeku ne može biti zasnovana na obećanjima izgradnje infrastrukture u mjesnim zajednicama, poput asfalta i rasvjete, jer je to redovan posao iz nadležnosti lokalne zajednice koji se podrazumijeva, u skladu sa finansijskim mogućnostima.

Strategija razvoja mora sadržavati projekte koji će dugoročno donijeti korist svim stanovnicima Grada Bihaća, a da su realno provodivi sa nivoa lokalne vlasti.

Printanu verziju Izbornog programa pokreta PoMAK potražite svakodnevno u našim kancelarijama ili na našim promotivnim štandovima u centru grada.

Digitalnu verziju možete pogledati na ovom linku: IZBORNI PROGRAM 2020.