Pokret PoMAK ozvaničio početak izborne kampanje za Lokalne izbore 2020 (FOTO) – POMAK

Pokret PoMAK ozvaničio početak izborne kampanje za Lokalne izbore 2020 (FOTO)

Danas (16.10.2020.), tačno u podne, izbornu kampanju za Lokalne izbore 2020 godine započeli smo promocijom zvanične pjesme naše kampanje “Vratimo osmijeh Gradu svom”, putem koje smo nastojali da našu ljubav prema Bihaću vizualiziramo i poklonimo svim onima koji naš grad vole, osjećaju i žele mu dobro na sličan i/ili isti način.

Večeras (16.10.2020.) smo se okupili uz poštivanje propisanih mjera i još jednom jasno definirali ciljeve kampanje, naglasivši pritom važnost učešća pokreta PoMAK na ovogodišnjim izborima.

Svjesni smo trenutka u kojem se naše društvo nalazi, svjesni smo činjenice da je kandidatska lista PoMAK najmlađa kandidatska lista za Gradsko vijeće Grada Bihaća, gdje mladi nisu floskula koja se paušalno spominje od strane političkih vođa. PoMAK je i nastao kroz politički bunt mladih, ali stručnih i kompetentnih ljudi koji su shvatili da se moraju uključiti u političke tokove i u iste donijeti novu svježinu, ideje i energiju koja je potrebna da se politička i društvena slika našeg grada promijeni.

Shvatajući našu ulogu, kampanja koju vodimo mora biti kampanja budućnosti, kampanja koja će promovirati ideje i projekte, kampanja koja će biti konstruktivna i kreativna – upravo onakva kakvi smo i mi.

Nećemo i ne želimo se baviti drugim političkim subjektima, niti osvrtati na prošlost, a ukoliko ukazujemo na negativne pojave u našem društvu koristiti ćemo isključivo činjenice i argumente. To iskreno priželjkujemo i od svih drugih, jer vrijeme je da se priključimo modernom svijetu, a to možemo samo konkretnim radom.

Naše putovanje je tek počelo, u kampanji koja je pred nama važno nam je da ostanemo ono što jesmo i da iz svega izađemo kao još veća i jača porodica građana koji vape za promjenama i koji znaju kako do njih može doći.

Biračima želimo da mudro biraju i da bez obzira na sve shvate da je bolja budućnost posao na kojem moramo raditi svi zajedno.