PoMAK: Pristupanje vijećnika Bećirspahića i Havića Narodu i pravdi nema nikakve veze sa principima – POMAK

PoMAK: Pristupanje vijećnika Bećirspahića i Havića Narodu i pravdi nema nikakve veze sa principima

Nakon članstva u DF-u, prelaska u SBB, zatim u PoMAK i posljednjeg ali ne i konačnog pristupanja Narodu i pravdi, beskrajni transferi vijećnika Bećirspahića teško se mogu pravdati bilo kakvim principima.U isto vrijeme članovima PoMAK-a, ali i drugim političkim strankama u Bihaću, poznati su stvarni razlozi istupanja pomenutog vijećnika koji se u PoMAK-u zadržao punih šest mjeseci.

Naime, vijećnik Bećirspahić bojkotiranje sjednica Gradskog vijeća Bihać svojim nedolascima započeo je mnogo ranije nego je PoMAK potpisao sporazum „10 projekata za Bihać“ sa SDA, a njegova odluka vezana je isključivo za zahtjev koji mu PoMAK nije ispunio.

Bećirspahića i javnost podsjećamo da je upravo on, dok je bio član SBB-a, tokom i nakon lokalnih izbora 2016. godine djelovao kao partner sa SDA i to duži vremenski period.

Vijećnici Dinko Bećirspahići i Sanel Havić postali su samo pijuni u rukama lokalnog tajkuna Halila Bajramovića koji svojim političkim šefovima u Sarajevu nije uspio isporučiti nikakav rezultat tokom izbornog procesa, pa je bio prinuđen da pribjegne metodama transfera političara koji su tome skloni.

Upravo iz tih razloga u narednim danima Narodu i pravdu očekuje još jedan “principijelni” transfer, a radi se bivšem predsjedavajućem Skupštini USK Aganu Buniću poznatom po kompromitirajućem video uradku na Pornhub-u i smijenjenom direktoru BH Pošte Kasimu Mulaliću koji su prije proteklih Općih izbora iz SDA prešli u SBB, a zbog kojih je vijećnik Bećirspahić tada napustio SBB.

Toliko o principima!