Ramić Sej: Zar je koalicija sa Laburistima Fikreta Abdića moralna od strane onih koji se deklarišu kao branioci BiH – POMAK

Ramić Sej: Zar je koalicija sa Laburistima Fikreta Abdića moralna od strane onih koji se deklarišu kao branioci BiH

Koalicija A-SDA & PoMAK – Zajedno polako ali sigurno kroči prema 07. oktobru i konačnoj pobjedi na predstojećim izborima. U razgovorima sa mještanima mjesnih zajednica širom Unsko-sanskog kantona, kandidati ove koalicije za sve nivoe vlasti žele prije svega animirati što veći broj građana da 07. oktobra iziđu na izbore.

Ono što je sigurno da kampanja u kojoj građani neće biti animirani i koja će rezultirati da nezadovoljni svoje nezadovoljstvo pokažu na način da 07. oktobra ne glasaju ide u prilog sadašnjem stanju. Nezadovoljni ukoliko žele promjene moraju da glasaju za alternativu sadašnjoj vlasti, a jedina altirnativa u Unsko-sanskom kantonu trenutnoj vlasti je koalicija A-SDA & PoMAK – Zajedno.

Tako je gradski vijećnik i kandidat na listi A-SDA & PoMAK – Zajedno za Skupštinu Unsko-sanskog kantona Ramić Sej u svom obrađanju Bišćanima govorio o činjenici da svaki kandidat predstavlja prije svega sebe, svoje karakterne i moralne osobine, pa tek onda političku stranku iz koje dolazi. Građani moraju prepoznati na listama one poštene i moralne, i na taj način birati svoje predstavnike. “”Oni bi da nam lijepe stranačka obilježja na čelo, svako od nas je individua i svako od nas stoji iza svoje ličnosti”, kazao je Ramić Sej.

Osvrnuo se i na politička podmetanja i moralne odluke pojedinih političkih stranaka, pa se zapitao da li je moralno da stranka koja se deklariše kao branioc Bosne i Hercegovine koalira sa strankom osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića. “SDA je u koaliciji sa Laburistima Fikreta Abdića samo da bi bili na vlasti, nama takva vlast ne treba.”, rekao je između ostalog profesor Ramić.

Sej Ramić na ozimicama 1

“Oni bi da nam lijepe stranačka obilježja na čelo, svako od nas je individua i svako od nas stoji iza svoje ličnosti” – Sej Ramić.

Objavljuje Pomak Bihać u Petak, 21. rujna 2018.