Šuhret Fazlić: Nastaviću RAD ZA GRAD i odbranu gradskog budžeta i gradskih resursa – POMAK

Šuhret Fazlić: Nastaviću RAD ZA GRAD i odbranu gradskog budžeta i gradskih resursa

Prenosimo vam obraćanje gradonačelnika Šuhreta Fazlića, kandidata za gradonačelnika Bihaća ispred Pokreta za Modernu i Aktivnu Krajinu (PoMAK), a povodom početka izborne kampanje za Lokalne izbore 2020. godine:

Poštovani sugrađani i sugrađanke, jučer je i zvanično počela kampanja za ovogodišnje Lokalne izbore u BiH. Kao što znate, ponovno sam kandidovan za gradonačelnika Bihaća ispred Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) koji su osnovali mladi, ali nadasve stručni, kreativni i izgrađeni ljudi, koji su zahtijevali moju ponovnu kandidaturu ispred našeg pokreta.

Ovom prilikom želim prvenstveno istaći da moja kandidatura nije otimanje za vlast i poziciju. Kao što znate, bilo je mnogo prilika u proteklih nekoliko godina da preuzmem neke bolje, ugodnije i manje odgovorne funkcije, ali nisam. Smatrao sam da moram dovršiti posao za koji su me građani izabrali. Radio sam i trudio se da svoj posao odrađujem maksimalno korektno, najbolje što znam i umijem, te da u ove teške četiri godine sačuvam obraz Grada i građana Bihaća.

Prije četiri godine zatekao sam Grad u najgorem mogućem stanju, sa 50 miliona KM dugovanja, uradio ogroman posao na sanaciji i stabilizaciji, spasio ga od finansijskog sunovrata i započeo mnogobrojne projekte i investicije, ali što je najvažnije, stvorio sve preduvjete za ponovni razvojni zamah. Nastaviću RAD ZA GRAD i odbranu gradskog budžeta i gradskih resursa od nasrtaja raznoraznih političkih interesnih grupacija i privatnih lobija, ukoliko to vi, dragi sugrađani i sugrađanke, budete željeli da nastavim.

Ovih dana od svih stranaka imate priliku slušati deklerativne poruke o mladima kao adutu i resursu, dok istovremeno njihove liste govore sasvim suprotno. U PoMAK-u mladi nisu floskula! Pogledajte našu listu za Gradsko vijeće i uporedite. Ne samo mladi ljudi, nego i stručni, kreativni, ostvareni i dokazani u svojim područjima. Imaju znanje i ideje kako da doprinesu i naprave pomake u svojim područjima djelovanja. Njima morate dati priliku da svoj Grad za svoju i vašu djecu učine boljim i ugodnijim za život.

Odluke o Gradu Bihaću i našim sudbinama ne smiju se više donositi u Sarajevu, ali ni u Cazinu, odluke o Bihaću moraju se donositi u Bihaću! Zato Pokret za modernu i aktivnu Krajinu započinje kampanju, ne samo za Lokalne izbore 2020, nego i za Opće izbore 2022 do kada ćemo se zajednički boriti za interese Bihaća unutar Kantona i države BiH!